Hoe zelf melkkefir maken?

Ontdek twee manieren om zelf melkkefir te maken

Melkkefir kan gemaakt worden van 2 culturen – een kefircultuur genaamd “melkkefirkorrels” of “kefir ferment“.

1. Levende melkkefirkorrels ook wel kefirplantje of yoghurtbloempje genoemd. Versproduct, de kefirkorrels vermenigvuldigen zich.
2. Kefir ferment, poedervormige substantie dewelke je slechts 1 of een beperkt aantal keren kan hergebruiken. Het kefir ferment zal zich niet vermenigvuldigen.

Wat zijn melkkefirkorrels?

Kefir kopen - Koop echte melkkefir, waterkefir of fermentMelkkefirkorrels bestaan uit polysachariden, waarvan de primaire kefiran is. Binnen deze matrix van polysachariden bestaan ​​zowel bacteriën als gisten die in symbiose met elkaar bestaan. Kefirkorrels voelen gelatineus aan en lijken in vorm op bloemkooltjes. De bacteriën en gistsamenstelling van melkkefirkorrels neigen te variëren afhankelijk van hun oorsprong en hun kweekomgeving. Met andere woorden, waar de kefirkorrels vandaan komen, kan de samenstelling van de micro-organismen in de melkkefirkorrels beïnvloeden.

Waar komen melkkefirkorrels vandaan?

Dit is een veel voorkomende vraag die de moeite waard is om te bestuderen. De meeste bronnen zijn het erover eens dat de kefirbloempjes of kefirkorrels ergens in de buurt van het Kaukasusgebergte hun oorsprong vonden. Hoewel de oorsprong van melkkefirkorrels redelijk in mysterie gehuld lijkt, is er één ding duidelijk: melkkefirkorrels moeten worden verkregen. Alle bestaande kefirkorrels zijn van generatie op generatie doorgegeven. Je kunt dus melkkefirkorrels vermenigvuldigen (groeien) en zo de cultuur doorgeven aan iemand anders.

Waar melkkefirkorrels kopen?

Vaak is de gemakkelijkste manier om verse kefirkorrels te krijgen van een vriend of kennis die reeds thuis kefir maakt. Verse levende kefirkorrels kunnen ook online gekocht worden, maar moeten snel na verpakking verzonden worden en direct bij aankomst op verse melk gezet worden, anders kunnen ze uit balans geraken en zelfs sterven door een gebrek aan voeding.

Kefirkorrels kopen bij de KefirShop.eu

Wij verkopen levende kefirbloemen, deze levende kefirkorrels betekenen veel voor mij en ik wilde er zeker van zijn dat ik de perfecte manier vond om ze te verzenden en ze veilig bij jou te krijgen. Ik verpak deze levende kefirbloempjes met verse melk. De melk dient als voor extra voeding en verzend ik ze via PostNL of Bpost. Ik verzend alleen op maandag. Hierdoor hebben mijn kefirkorrels een volledige week om bij je thuis gezond en wel aan te arriveren. Ik ben dol op het kefirplantje en ik hoop dat jij er ook van zult houden. Ze maken je kefir vanaf het moment dat je ze ontvangt. Deze melkkefirkorrels hoeven niet opnieuw te worden gehydrateerd, omdat ze klaar zijn om te gebruiken.

Zorg voor hen, en zij zullen de rest van je leven voor je zorgen! Groetjes van de KefirShop.eu.

Kan je kefir maken zonder melkkefirkorrels?

Ja, kan dat! Met Kefir ferment

Melkkefir kan ook gemaakt worden van een poedermengsel van bacteriën die melkkefir nabootsen. Deze poedervormige starter of ook wel kefir ferment genoemd zal indien gekweekt op zuivelmelk een vergelijkbaar melkkefir geven (smaak, textuur zijn vergelijkbaar met melkkefir gemaakt met de echte melkkefirkorrels). Toch bevat deze kefir niet dezelfde eigenschappen, bevat minder probiotica.

Nu, je beide varianten kent, kan je bepalen welke Kefircultuur geschikt is voor u. Het kiezen van de juiste kefircultuur moet gebaseerd zijn op uw eigen persoonlijke behoeften. Als uw voorkeur uitgaat naar een eenvoudig gekweekt zuiveldrank dat slechts enkele bacteriën bevat, is het kefir ferment misschien iets voor u. Als u daarentegen liever melkkefir maakt van de volle lading bacteriën en gisten, is het kopen van verse melkkefirkorrels een betere optie. Als je slechts af en toe melkkefir wil maken, is het misschien een betere optie om kefir ferment te kiezen.

Als je elke dag een verse partij melkkefir wenst te maken, zijn de melkkefirkorrels de beste optie. Ten slotte, als je alleen kefir voor een korte tijd wenst te maken, is kefir ferment wellicht de handigste optie.

Hoeveel melkkefirkorrels heb je nodig om kefir te maken?

Om 1 kopje (250 ml) Kefir te produceren, zijn ongeveer 5 gram kefirkorrels nodig in een verhouding van 5% kefirkorrels tot melk. Een theelepel kefirkorrels bevat ongeveer 4 gram. Afhankelijk van hoe actief de kefirkorrels zijn, kan één theelepel dagelijks 1-2 kopjes kefir produceren – groeien en vermenigvuldigen – voor altijd!

Kefir is een continue fermentatie. Begint met melk dan kefir dan wrongel & wei. Jij kiest wanneer het jou uitkomt. Er zijn variabelen zoals: tijd, temperatuur, verhouding kefirkorrels tot melk, soort melk en persoonlijke voorkeuren. In tegenstelling tot in de winkel gekochte kefir, behandeld en veranderd om op tijd “bevroren” te blijven in smaak en textuur, zijn levende, levende kefirkorrels allemaal natuurlijk en blijven ze fermenteren door alle fasen heen en elke fase is gezond en heilzaam – zonder eventuele toevoegingen, chemicaliën. Gewoon natuurlijk voedsel. Levende kefirbloemen zullen steeds meer kefir blijven produceren – VOOR ALTIJD!

Hoeveel kefirkorrels ontvang je?

Natuurlijk levend – nooit ingevroren of uitgedroogde Kefirkorrels, verzonden in BPA-vrije verpakking, verzegeld en gegarandeerd om gezonde Kefir te produceren.

1 zakje kefirkorrels bevat: Genoeg om 1-2 kopjes melkkefir te maken. Naarmate ze groeien en zich vermenigvuldigen, zal het een leven lang kefir blijven maken. De kefirkorrels zullen groeien. Nadat je hebt bevestigd dat onze kefirkorrels levend en werkend zijn, kun je ze gebruiken met elke melk, melk rechtstreeks uit de koelkast, de melk verwarmen of koken is niet nodig. Rauwe melk of Geitenmelk is heerlijk (soms een beetje klonterig). Kokosmelk, Amandel- en Notenmelk werken allemaal, maar de Kefirkorrels kunnen een beetje traag worden en moeten worden opgefrist met wat gewone melk. Alle melksoorten zijn anders, net als alle melkvervangers.

Voor degenen die liever geen zuivel gebruiken, raden we onze WATERKEFIR aan. Waar melkkefir van houdt Lactose (melksuiker) Waterkefir houdt van suiker, biologische suiker, melasse, honing, fruit, ze zijn gewoon blij om te eten. Produceert koolzuurgas en iets meer alcohol. Melkkefir of waterkefir – je kunt ook kokosmelk of andere notenmelk gebruiken en we hebben een recept voor rijstmelk.

We verkopen sinds 2015 levende Kefirculturen online. Onze Kefirculturen zijn nog nooit ingevroren of gedroogd geweest.

Kefir kopen

Kefir smoothie

Dit vind je misschien ook leuk...