Hoe een Kombucha SCOBY hotel maken ?

Hoe maak je een Kombucha SCOBY hotel?

Maak je vaak kombucha? Dan word je al snel overspoeld door kombucha SCOBY’s ! Leer hoe je snel een Kombucha SCOBY hotel maakt om je extra SCOBY’s te stockeren.

Wat is een kombucha SCOBY hotel?

Het is een grote pot of container met als doel een aantal SCOBY’s te huisvesten. Het houdt ze vers in kombucha-vloeistof totdat ze kunnen worden gebruikt of weggegeven. Je kunt deze methode ook gebruiken om azijn van Kombucha te maken.

Hoe kombucha bewarenWat is een kombucha SCOBY?

SCOBY staat voor symbiotische cultuur van bacteriën en gist. Het is de moedercultuur waarmee je kombucha brouwt, een probiotische, gefermenteerde drank waar veel mensen dol op zijn!

Wat moet ik doen met de nieuwe SCOBY’s die na elke batch ontstaan ? Elke nieuwe batch Kombucha zal een nieuwe “baby” SCOBY laten groeien. Deze baby’s kunnen worden doorgegeven aan vrienden, of je kunt ze houden om een ​​dikkere, sneller producerende kombucha te maken. Maar als je eenmaal genoeg kombucha hebt gebrouwen en gedronken, heb je misschien niet genoeg vrienden om de baby SCOBY’s aan te geven. Andere manieren om uw SCOBY’s te gebruiken, zijn door ze aan uw huisdieren te geven, toe te voegen aan de compost of een SCOBY hotel te bouwen.

Hoe een Kombucha Scoby hotel maken?

Kombucha Scoby hotel makenKies een grote, schone glazen pot of container. Ik gebruik een glazen pot van 4,5 liter die gemakkelijk 10 kombucha SCOBY’s kan bevatten. Doe al je Kombucha SCOBY’s in de pot. Voeg een kleine hoeveelheid afgewerkte kombucha toe plus een partij verse thee, net zoals je zou doen als je een partij kombucha zou maken. Ik gebruik ongeveer 1 kopje afgewerkte kombucha plus 3 kopjes bereide thee. Dek de pot af met een schone luchtdoorlatende doek en zet deze vast met een elastiekje. Bewaar de kombucha maximaal 2 weken op een warme en droge plaats. Vervang de kombucha regelmatig door een verse batch. De afgewerkte kombucha kan worden geconsumeerd of weggegooid. Houd er rekening mee dat Kombucha die in een hotel wordt bewaard met talrijke SCOBY’s sneller fermenteert dan normaal en veel krachtiger is. Als je deze drank wenst te drinken, is de drank misschien eerder klaar dan je normaal zou verwachten.

Hoe lang gaat een kombucha SCOBY mee?

Als een SCOBY goed wordt onderhouden, gaat deze voor onbepaalde tijd mee. Maar je kan de kombucha best vervangen als hij zwart is geworden.

Waar kan je kombucha SCOBY’s kopen?

Waar kombucha scoby kopen online, kombucha starterspakket, kombuchadrank kopen, kombucha scoby maken, kombucha zwam kopen in Nederland en Vlaanderen, Gember kombucha maken, ongepasteuriseerde kombucha bereiden, kombucha maken op youtube, hoe lang is kombucha houdbaarheid, waar kombucha scoby kopen, zelf rauwe kombucha, hoe kan je een scoby bewaren.

Tip: koop verse kombucha SCOBY’s bij de Kefirshop.eu

 

Dit vind je misschien ook leuk...