Kombuchazwam of Scoby kopen?

Kombucha SCOBY kopen

Er zijn tal van online kombucha winkels die kombucha verkopen. Probeer een plaats te vinden die beoordelingen van klanten mogelijk maakt, en hoe beter de beoordelingen, hoe beter! Ik heb de mijne op de KefirShop.eu gekocht.

Vermijd websites die uitgedroogde kombucha SCOBY’s verkopen. Het is absoluut niet nodig om een ​​gehydrateerd kombucha SCOBY te gebruiken, ten eerste zijn verse SCOBY’s beschikbaar en betaalbaar. Ten tweede doen gehydrateerd SCOBY’s er veel langer over om “wakker te worden” en te beginnen met gisten. Ten slotte, omdat ze uitgedroogd zijn, zijn ze vrijwel gegarandeerd zwak. Ook is het slagingspercentage dat de kombucha weer actief wordt niet gegarandeerd. Het is het risico niet waard een uitgedroogde kombuchazwam te kopen. Ik raad aan om steeds een levende kombucha cultuur te kopen, bij voorkeur verpakt op de dag van de verzending.

Zorg ervoor dat je een flinke kombucha SCOBY hebt met een diameter van minimaal 100 mm en een gewicht van minimaal 100 gram.

Probeer ervoor te zorgen dat het wordt geleverd met een goede hoeveelheid startthee als je kunt. Een goede zwarte thee of groene thee voor te starten is van groot belang. Alle partijen kombucha vereisen een SCOBY (een kombucha cultuur), eerder gefermenteerde kombucha en startthee (zwarte of groene thee) om kombucha te maken.

Redenen om een kombucha starterspakket te kopen

Het aanschaffen van een kombucha SCOBY of een starterskit bij een gerenommeerde bron heeft tal van voordelen. Een van de redenen hiervoor is dat het kweken van SCOBY’s uit kombucha in flessen niet meer zo eenvoudig is. Het andere voordeel is dat als je een SCOBY koopt van een plek waar de brouwers weten wat ze doen, de microbiële samenstelling in balans is en niet per ongeluk kruis bestoven zijn met ander gisten en bacteriën. Als je een vriend hebt die kombucha maakt en je een SCOBY geeft, is dat natuurlijk ook fantastisch! Is de kombucha van goede kwaliteit? Als het je niet lukt, kun je altijd een andere kopen.

Wanneer je een kombucha moederzwam koopt t om je brouwavontuur te beginnen, zoek er dan een met een goede balans tussen bacteriën en vitaliteit. Koopt een SCOBY bij een gerenommeerde bron, dan kun je er altijd zeker van zijn dat deze uit een goede voorraad komt. Elke slechte genetica in hun culturen zal zijn uitgewerkt door plaatsen die al jaren kombucha brouwen en bijna net zo lang SCOBY’s verkopen. Ze zullen ook culturen hebben ontwikkeld die smakelijke kombucha maken.

Waar kombucha SCOBY’s en Kombucha kits kopen?

Het kan een uitdaging zijn om te beslissen waar u uw culturen voor het eerst koopt (hopelijk de laatste keer als uw SCOBY van goede kwaliteit is). Talloze websites verkopen culturen en kombucha startpakketten. De verkoper van kombucha SCOBY’s en starterkits die we hieronder vermelden, is onze favoriet. Voordat we beginnen, laten we het hebben over de vraag of je apparatuur of alleen een kombucha SCOBY moet kopen.

Moet ik een kombucha startpakket of een SCOBY kopen?

Als u een gewone kombucha SCOBY koopt, ontvangt u een verpakte SCOBY. Het wordt meestal geleverd met een kleine hoeveelheid startvloeistof. Startsets bevatten de SCOBY en de andere componenten die nodig zijn voor de productie van kombucha, zoals het kombuchapot en thee om kombucha te maken. Het is geheel aan u en uw specifieke wensen of u een SCOBY of een Kombucha startpakket wesnt. Als je veel glazen potten in huis hebt, zou je enkel de kombucha SCOBY kunnen kopen. Iets extra’s kan altijd online worden gekocht of lokaal in de winkels.

Hoeveel kombucha SCOBY heb ik nodig?

Alles wat je nodig hebt voor je eerste batch Kombucha is één SCOBY. De kombucha-moeder is de SCOBY, of symbiotische cultuur van bacteriën en gist, die gist en bacteriën levert voor fermentatie. Het zou ook je Kombucha-thee beschermen tegen onzuiverheden en fungeren als een verzegeling om het koolzuur binnenin te behouden. Als gevolg hiervan is de kwaliteit van SCOBY belangrijker dan de kwantiteit. Als je voor de eerste keer een hoogwaardige SCOBY koopt, kunt u thuis een zeer smaakvolle Kombucha-thee zetten. Als u een extra SCOBY heeft, kunt u deze permanent opslaan voor later gebruik of delen met uw vrienden en familie.

Waar moet je op letten bij aankopen van een kombucha SCOBY?

Bovenstaande bron is een gerenommeerde bron voor hoogwaardige kombucha culturen en starterkits. Er zijn echter een aantal plaatsen waar u SCOBY’s en/of starter kits kunt verkopen, zowel online als in de winkel. Veel hiervan zullen zorgen voor hoogwaardige culturen. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat u een levensvatbare en goede kombucha cultuur krijgt voor uw geld.

Het is het beste om een verse kombucha SCOBY te kopen. Wanneer bevroren of gedehydrateerde culturen worden gereanimeerd, ontwikkelen ze vaak problemen. Ze kunnen beschimmelen of hun vitaliteit verliezen. Hoewel het mogelijk is om een ​​cultuur uit een van deze slaapstaat te doen herleven, is het veel gemakkelijker om gewoon een levende cultuur te kopen. Let er bij het kopen van een kweek op dat er voldoende startvloeistof bij zit. De startvloeistof wordt gebruikt om de ph van je eerste batch kombucha te verlagen.

Bij de aankoop van een kombucha SCOBY heeft u het volste recht om naar de leeftijd van de SCOBY te informeren. Plaatsen die gespecialiseerd zijn in de verkoop van hoogwaardige SCOBY’s en starterkits zorgen er vaak voor dat de culturen die naar klanten worden gestuurd niet ouder zijn dan een paar weken. Kombucha culturen kunnen jaren leven, maar dit komt doordat er voortdurend nieuwe lagen bovenop worden gevormd. Het is een goede brouwpraktijk om de oudere lagen eronder weg te gooien. Oudere culturen hebben vaak minder vitaliteit en brouwkracht en het duurt langer voordat ze zich herstellen. Je bent waarschijnlijk opgewonden om te beginnen met brouwen, en als je geld gaat uitgeven aan een cultuur, wil je waarschijnlijk liever een gezonde kombucha SCOBY kopen!

Is het mogelijk dat kombucha fout gaat?

Ja, als je SCOBY hebt die niet is gemaakt van een hoogwaardige moeder SCOBY of niet goed wordt verzorgd, kan het mis gaan. Schimmel op het oppervlak van een SCOBY geeft aan dat er wat fout is. Beschimmelde SCOBY’s zijn groenachtig zwart van tint. Het kan ook blauwachtig worden. Als je merkt dat je SCOBY groeit in een cirkelvormig patroon met aderachtige randen, kun je zeggen dat het fout is gegaan. Onthoud dat schimmel altijd op het oppervlak van de SCOBY zal verschijnen, niet onder de laag. Een vreemde geur is een ander teken dat uw kombucha fout is gegaan. De geur van de SCOBY en Kombucha kan je een idee geven van hun gezondheid. Het vers bereide mengsel moet een zoetig aroma hebben met een lichte ondertoon van azijn. Het zal naarmate het ouder wordt meer azijn en zuur ruiken. Dit zijn de aanwijzingen dat uw SCOBY in goede gezondheid verkeert. Als het brouwsel stinkt of slecht ruikt, drink het dan niet. Deze tekenen geven aan dat het slecht is gegaan en dat je geen andere keuze hebt dan het weg te gooien. Bij vochtig weer en koud weer is de kans groter dat schimmel verschijnt en uw SCOBY en kombucha slecht word. Een SCOBY die wordt blootgesteld aan afval, beschimmeld voedsel of planten, zal eerder beschimmelen, omdat schimmelsporen van deze bronnen gemakkelijk naar je SCOBY kunnen migreren en deze kunnen bederven. Als je kombucha SCOBY slecht is geworden, moet je opnieuw beginnen. De aanschaf van een hoogwaardige kombucha SCOBY zou in deze situatie een veiligere en handigere optie zijn. Hiermee kun je direct kombucha gaan brouwen.

Is het mogelijk om de kombucha SCOBY opnieuw te gebruiken?

Ja, je kunt de kombucha SCOBY opnieuw gebruiken. In feite geven de meeste thuisbrouwers geven er de voorkeur aan om meerdere SCOBY’s te maken en er enkele te bewaren voor later gebruik. Ze hergebruiken de SCOBY ook voor meerdere brouwsels. Houd er rekening mee dat het brouwproces van kombucha Thee een levend iets is. Het bestaat uit een cellulosematrix en een netwerk van bacteriën en gisten. Als je goed voor de kombucha SCOBY zorgt, kan hij langer leven dan u.

Je SCOBY zou zich in de loop van de tijd verder ontwikkelen en nieuwe lagen vormen. U kunt dezelfde komboechazwam hergebruiken zolang deze gezond is. Oudere lagen kunnen worden weggegooid, terwijl nieuwere lagen kunnen worden gebruikt om nieuwe Kombucha te maken. Als je goed voor je SCOBY zorgt en hem beschermt tegen een vochtige omgeving om schimmelvorming te voorkomen, kun je hem in ieder geval meerdere keren hergebruiken voor het brouwen van Kombucha.

Conclusie,

De kwaliteit van je kombucha hangt grotendeels af van de kracht van je cultuur. Als je een kwaliteitscultuur koopt, kun je jarenlang van deze kombucha brouwen. Natuurlijk spelen ingrediënten ook een rol. Als je meer wilt weten over welke ingrediënten je moet kiezen om de beste kombucha te brouwen, bekijk dan onze andere post. Aan de andere kant, als je een goede SCOBY koopt bij een plaats zoals hierboven vermeld, zullen ze je waarschijnlijk helpen met eventuele problemen of vragen die je hebt. Het is leuk om te kopen van mensen die erom geven! Als je problemen hebt en advies wilt, helpen we je natuurlijk altijd graag verder.

Dit vind je misschien ook leuk...