Waar een Kombucha SCOBY kopen ?

Kombucha SCOBY online kopen

Er zijn tal van online kombucha winkels die kombucha verkopen. Probeer een plaats te vinden die beoordelingen van klanten mogelijk maakt, en hoe beter de beoordelingen, hoe beter! Ik heb de mijne op de KefirShop.eu gekocht.

Vermijd websites die uitgedroogde kombucha SCOBY’s verkopen. Het is absoluut niet nodig om een ​​gehydrateerd kombucha SCOBY te gebruiken,  ten eerste zijn verse SCOBY’s beschikbaar en betaalbaar. Ten tweede doen gehydrateerd SCOBY’s er veel langer over om “wakker te worden” en te beginnen met gisten. Ten slotte, omdat ze uitgedroogd zijn, zijn ze vrijwel gegarandeerd zwak. Ook is het slagingspercentage dat de kombucha weer actief wordt niet gegarandeerd. Het is het risico niet waard een uitgedroogde kombuchazwam te kopen. Ik raad aan om steeds een levende kombucha cultuur te kopen, bij voorkeur verpakt op de dag van de verzending.

Zorg ervoor dat je een flinke kombucha SCOBY hebt met een diameter van minimaal 100 mm en een gewicht van minimaal 100 gram.

Probeer ervoor te zorgen dat het wordt geleverd met een goede hoeveelheid startthee als je kunt. Een goede zwarte thee of groene thee voor te starten is van groot belang.

Alle partijen kombucha vereisen een SCOBY (een kombucha cultuur), eerder gefermenteerde kombucha en startthee (zwarte of groene thee) om kombucha te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...