Welke pot kopen voor kombucha te maken?

Welke pot gebruiken om kombucha te maken?

glazen pot van 4,5 liter om kombucha te maken

glazen pot van 4,5 liter om kombucha te maken

Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een pot die het beste bij uw Kombucha SCOBY past. Het materiaal van de pot, de grootte van de opening en de inhoud van de pot zijn allemaal belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van een goede pot.

Je hebt een aantal opties als het gaat om het materiaal van de pot. Bovenal moet de pot voedselveilig zijn en bestendig tegen zuur.

Plastieken pot

Als je toch plastic wil gebruiken, gebruik dan een pot die veilig is voor het brouwen van wijn. Wijn is ietwat zuur, dus de kunststoffen die bij de wijnbereiding worden gebruikt, moeten hun werk goed doen. Goedkope kunststoffen moeten worden vermeden, omdat ze gemakkelijk hun chemicaliën in uw kombucha afgeven.

Glazen pot

Dit is de AANBEVOLEN optie. Glas is gemakkelijk schoon te maken en en bevat geen chemische elementen. Er zijn allerlei leuke vormen en maten waarmee je kan brouwen, zelfs degenen die zijn uitgerust voor continu brouwen. Tevens krijg je alle leuke dingen te zien die er tijdens de fermentatie in de pot gebeuren!

RVS of roestvrij staal

Ook een goede optie. Deze potten of vatten kunnen iets duurder zijn, maar zijn veilig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Aanbevolen als je meer dan 3 liter kombucha per keer wil maken, omdat RVS lichter is dan een glazen pot.

Eiken vat

Zoals bij het maken van wijn kan je ook kombucha maken in een eiken vat. Het geeft een uniek smaakprofiel aan uw brouwsel, terwijl het er ook echt cool uitziet. Er zijn allerhande eiken vaten in de handel waarmee je kan experimenteren.


De ideale kombucha pot kan je kopen bij de Kefirshop.eu. Zie bovenstaande foto. Met deze Kombucha pot kan je 4,5 liter kombucha maken per keer, de pot bevat tevens een handig kraantje en een krijtvlak. In onze winkel kan je alle benodigdheden kopen die je nodig hebt om kombucha te maken. Ook hebben we voldoende keuze in verschillende soorten potten die je kan gebruiken bij het brouwen van kombucha.

Dit vind je misschien ook leuk...