Welke kefirkorrels kopen? Levende of gedroogde kefir?

Welke kefir kopen?

Vandaag de dag is kefir kopen simpel, er zijn op het internet veel sites te vinden die kefir verkopen. Levende kefirkorrels, verse kefirbloempjes, gedroogde kefirkorrels, kefir ferment en kefir starter culturen. Voor iemand die nieuw is met het kweken van een eigen gezonde drank zijn er veel vragen … Wat is de beste bron om kefir kopen? Wat voor soort kefir heb ik nodig? Waar zijn de beste kefirkorrels te krijgen?

Er zijn twee soorten kefir die men kan kopen, melkkefirkorrels die hun natuurlijke oorsprong hebben in de Kaukasus of waterkefirkorrels die hun oorsprong hebben in Mexico. Je kan ze vinden in levende of verse vorm en anderzijds in gedroogde vorm. Van de twee is de levende verse actieve kefirkorrels de beste koop, waarom? Lees verder…

Als je verse kefirkorrels koopt zullen deze korrels snel opnieuw in balans zijn en je kan dan ook snel beginnen met de productie van drinkbare probiotische kefir binnen een paar dagen na aankomst van de zending. Dit is een uitstekende optie als u in Nederland of België woont (of zelfs in Europa). Waarom dan gedroogde kefirkorrels kopen?

Levende yoghurtbloempjes

Levende yoghurtbloempjes

De gedroogde vorm, gedroogde kefirkorrels koop je best wanneer:

  1. Je buiten Europa woont.
  2. Niet in staat bent om de verse korrels onmiddellijk te verwerken na aankomst.
  3. Je de kefirkorrels als back-up wil bewaren.
  4. De kefirkorrels zelf wil meenemen naar het buitenland.
Nadelen van gedroogde kefirkorrels:
  1. Het zal langer duren om de kefirkorrels terug te activeren – ongeveer een week of zo.
  2. Kans dat de kefirkorrels niet geactiveerd geraken.
  3. Van waterkefirkorrels is het bekend dat ze soms moeilijk herleven uit droge toestand (of soms duurt het gewoon wat langer). Waterkefirkorrels zijn meer kwetsbaar dan melkkefirkorrels in gedroogde vorm.
Voordelen van gedroogde kefirkorrels:
  1. Dit is een goede optie als de kefir internationaal moet verzonden worden, aangezien zij in een slapende fase verkeren. Kleine kans op beschadiging ten gevolge van de langere verzendduur. Verse of levende kefirkorrels zijn minder bestand tegen langere verzendtijden. Gedroogde kefirkorrels kunnen gemakkelijk tot 6 maanden bewaard worden en dus gemakkelijker wereldwijd verzonden worden.
  2. De mogelijkheid om de droge kefirkorrels in uw kast of koelkast te bewaren als je ze ontvangen hebt, als je de kefirkorrels niet onmiddellijk wenst te gebruiken (of als je ze als back-up wil bewaren of als cadeau wil geven).
Gedroogde kefirkorrels

Gedroogde kefirkorrels worden verkregen uit de natuurlijke droging van verse kefirkorrels. Hierboven ziet u kefirkorrels in gedroogde vorm.

Hieronder vindt u een korte bespreking van een website die de verschillende soorten kefirkorrels verkoopt:

De Kefirshop.eu verkoopt elke vorm van kefir, gaande van het yoghurtplantje, gedroogde kefirkorrels en de kefir starter culturen. In het algemeen hanteren zij geen wachttijden met betrekking tot de levering. De verse levende kefirkorrels kan je in het algemeen niet kopen in de winkel. De gehanteerde prijzen zijn zelfs internationaal zeer concurrentieel, geen gekke prijzen zoals op sommige internationale kefir sites. De kwaliteit van de kefirkorrels is heel goed, mede omdat ze dagelijks nieuwe verse kefir maken en de jaren van ervaring en service.

Voordelen: Verschillende kefir types om uit te kiezen, plus vele andere culturen. Verse kefirbloemen, kefir starters, gedroogde kefirkorrels. Kefir is klaar voor gebruik uit de verpakking en een eerste batch van kefir is klaar binnen 24 tot 48 uur. Een 100% vervangingsgarantie, als de culturen niet levensvatbaar zijn.

Nadelen: Verse kefirkorrels worden niet internationaal verzonden.

Waarom beter niet kopen bij een particulier? Bij sommige particulieren kan het zijn dat de kefir van mindere kwaliteit is mede doordat: kans dat de kefirkorrels voor een langere tijd in de koelkast bewaard lagen en of ze niet dagelijks verse melk krijgen (= geen voeding = kans op beschadiging kefirkorrels) en of onvoldoende productkennis hebben en of de kefirkorrels besmet zijn met vreemde bacteriën t.g.v. niet hygiënisch werken, etc. Als je levende of verse kefirkorrels kocht moeten ze zeker na een week actief zijn en meestal beginnen ze ook te groeien. Als de kefirkorrels goed groeien is het een teken dat ze in goede gezondheid zijn. In bepaalde gevallen kan het langer duren vooraleer ze beginnen met groeien t.g.v. verandering omgevingstemperatuur, verandering ingrediënten (andere soort melk), andere omgeving, etc.

Elke soort of type kefir heeft zijn voordelen en nadelen, afhankelijk van wat u met de kefir wenst te doen en naar waar de kefir verzonden moeten worden. Ik stel voor dat je best verse levende culturen koopt, als dit kan. De gedroogde kefirkorrels koop je best enkel in het geval dat je buiten Europa woont. Maar dan zo ik eerder kiezen om lokaal verse kefirkorrels te kopen.

Verse kefirbloempjes te koop – €12.99 – Gratis verzending in BE/NL

[wpecpp name=”Kefirplantie 10 gram – Gratis verzending in België en Nederland” price=”12.99″ align=”center”]

Startpakket voor melkkefir kan je hier kopen

Maak thuis je eigen MelkKefir met deze uitstekende Melk Kefir Starter Kit van de KefirShop.eu. Bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en we hebben zelfs een pakket melkkefirkorrels gratis.

Dit vind je misschien ook leuk...