Hoe waterkefir maken?

Hoe Waterkefir maken?

waterkefirkorrelsEen snelle en eenvoudige manier om waterkefir te maken, neem een glazen pot met brede opening, doe er een half kopje biologische rietsuiker in, 7 kopjes mineraalwater, roer totdat de suiker is opgelost. Voeg uw kefirkorrels in de pot en roer voorzichtig. U kunt dan smaakstoffen zoals verse gember, vanille of citroensap toevoegen. Dek de pot af met een doek of deksel, maar maak het niet luchtdicht. Laat de kefir gisten voor 24 tot 72 uur in een rustige omgeving bij kamertemperatuur. Hoe langer het gisten duurt, hoe sterker de smaak. Na het fermenteren, zeef de vloeistof in een andere glazen pot. De waterkefir is nu klaar om te drinken. Gebruik de kefirkorrels onmiddellijk voor een nieuwe partij van waterkefir of bewaar ze in water met een wat suiker voor maximaal twee weken in de koelkast.

Waar kan je waterkefirkorrels kopen?

Ik was geïnteresseerd om te leren hoe ik waterkefir kon maken, maar eerst moest ik leren hoe ik waterkefirkorrels kon kweken. Ik heb alles gefermenteerd, van kimchi, zuurkool tot kombucha en nu waterkefir. Om waterkefir te maken heb je kefirkorrels nodig. Waterkefirkorrels zijn niet te verwarren met de witte kefirbloemen, die worden gebruikt om melkkefir te maken.

Ik heb mijn leverancier gevonden via Google. Veel mensen hebben een teveel aan kefirkorrels en geven ze graag gratis weg. Gratis waterkefirkorrels zijn te vinden op websites als Marktplaats en in fermentatiegroepen op Facebook. Waterkefirkorrels kunnen online worden gekocht op KefirShop.eu; leverancier van waterkefirkorrels. Ik ontdekte een lokale leverancier in België die €12 in rekening brengt voor de kefirkorrels, inclusief verzending en beschrijving. De kefirkorrels kwamen aan in een met Ziploc-zak verzegelde envelop.

Wanneer is de waterkefir klaar?

Als je ooit iets hebt gefermenteerd, weet je dat je moet zoeken naar luchtbelletjes. Ook “die fermenterende geur” gistgeur zijn typerend. Zoek naar bubbels na een dag fermenteren terwijl je de kefirkorrels laat groeien. Zie je luchtbellen aan de bovenkant van de pot?

Waterkefirkorrels

Dit vind je misschien ook leuk...