Kan je melkkefir maken van kant-en-klare kefir?

Het antwoord is ja en nee.

Als je melkkefir wil maken van al gemaakte kefir, hetzij in de winkel gekocht of van een kennis, dan heb je misschien succes. Het is ook mogelijk dat je helemaal niet met een succesvolle partij gekweekte kefir eindigt. Het succes hangt af van de kweekomstandigheden en de gezondheid van de vooraf gemaakte kefir. Kefir maken van vooraf gemaakte kefir is een gok. Het kan al dan niet succesvol zijn.

Voor de beste kans om met succes kefir te maken van de in de winkel gekochte melkkefir, raden we aan:

Gebruik de meest verse kefir die beschikbaar is. Bekijk de voorraad op de plank om de beste vervaldatum te verkrijgen, diegene die het verst is. Gebruik de kefir zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe minder succes je zal hebben. Kweek op kamertemperatuur met gepasteuriseerde melk, of verse (dezelfde dag) rauwe melk. Gebruik 2-4 eetlepels kefir op 1 liter verse melk.


Andere alternatieve manieren om zelfgemaakte kefir te maken

De andere manier om zelfgemaakte kefir te maken die u zou kunnen interesseren, is Melk Kefir Starter Kit of kefirkorrels. Kefirkorrels hebben meer onderhoudstijd nodig, maar u kunt de productietijd van uw kefir vertragen. Het kiezen van de optie van kefir-startcultuur is de beste optie om de betrouwbare productie van zelfgemaakte kefir te garanderen.

Hoe maak je kefir van in de winkel gekochte kefir?

Je kunt melkkefir ook gebruiken om heerlijke smoothies te maken. Het recept is eenvoudig en het andere goede is dat het niet duur is. Je hebt alle ingrediënten in huis en hoeft alleen het beste recept te maken. Je kunt elk recept kiezen dat je wilt.

Gezond leven lijkt voor sommige mensen misschien duur, maar het tegendeel is waar. Je kunt melkkefir gebruiken om te genieten van sommige dingen waar je graag van wilt genieten, hoewel ze misschien een beetje duur zijn. Zo zijn zelfgemaakte producten niet alleen goedkoop, maar ook goed voor je gezondheid.

Tips en trucs voor het maken van kefir van in de winkel gekochte kefir

Het meest cruciale element dat u moet weten, is dat de in de winkel gekochte kefir licht gepasteuriseerd is. Dit betekent dat er kansen zijn op inconsistente resultaten als je de kefir die je in de winkel hebt gekocht gebruikt als je startercultuur voor het maken van je kefir. De waarschijnlijke reden voor inconsistente resultaten is dat het pasteurisatieproces schade kan toebrengen aan de microben en bacteriën, waardoor de balans van de opnieuw gekweekte kefir wordt aangetast. Daarom kun je de volgende tips gebruiken om je kefir te maken van in de winkel gekochte kefir.

Hoe maak je Kefir met uit de winkel gekochte kefir?

Probeer de meest verse kefir te krijgen die in de winkel verkrijgbaar is door zorgvuldig de producten in het schap te doorzoeken om er een te vinden met de verste beste koopdatum. Het is ook cruciaal om de kefir die je in de winkel koopt zo snel mogelijk te gebruiken om je kansen op succes te vergroten. Je moet het ook kweken in gepasteuriseerde melk op lage temperatuur of verse melk voor de beste resultaten. Houd de kweektemperaturen stabiel, vooral tussen 18-28°C. U moet tussen de twee tot vier eetlepels kefir in een liter verse melk gebruiken.

In de winkel gekochte kefir versus zelfgemaakte kefir

Voor onze gezondheidsbewuste drinkers, als je je afvraagt wat de betere optie is: kefir uit de winkel of zelfgemaakte kefir, we zijn hier om je het overzicht te geven! Vanwege de verwerking en verpakking heeft in de winkel gekochte kefir een lagere potentie, is niet koolzuurhoudend en is langer houdbaar. In de winkel gekochte kefir levert slechts ongeveer 10 soorten op, terwijl zelfgemaakte echte kefir doorgaans 40-60 soorten bacteriën en gisten heeft, wat een aanzienlijk verschil is! Met meer bacterie- en giststammen krijgt u een hogere voedingswaarde dan commerciële kefir biedt. Je zult ook merken dat de meeste commerciële kefir niet koolzuurhoudend is, omdat kefir uit de winkel wordt beperkt door het bottel- en productieproces. Hoewel dit voor jou misschien geen onderscheidende factor is, kun je het koolzuurhoudend maken als je besluit om thuis je eigen kefir te maken.

Zelfgemaakte kefir is ook de gezondere en veiligere optie als je dieetbeperkingen hebt, zoals lactose-intolerantie of diabetes hebt en ijverig moet zijn met betrekking tot suikerconsumptie.

Zoals bij de meeste doe-het-zelfprojecten, heb je volledige controle over de ingrediënten die je in je kefir gaat gebruiken – een aanzienlijk voordeel dat hoort bij het maken van je kefir. Een ander voordeel van zelfgemaakte kefir is het toevoegen van fruit om je drankje smaakvoller en op maat te maken. Terwijl de meeste lokale supermarkten en kruidenierswinkels verschillende smaken en soorten kefir hebben, komt het slechts in de buurt in vergelijking met fruitige zelfgemaakte kefir, allemaal zonder de onnodige suiker of toevoegingen!

Wat heb je nodig om zelf kefir te maken?

In tegenstelling tot andere gefermenteerde dranken die rijk zijn aan probiotica, zoals kombucha, is zelfgemaakte kefir eenvoudig omdat er slechts twee hoofdingrediënten en minimale apparatuur voor nodig zijn. Om je kefir thuis te maken, heb je het volgende nodig:

  1. Volle melk, koemelk of geitenmelk – We raden aan om 1%, 2% of volle melk te gebruiken. Lactosevrije melk, ultra gepasteuriseerde en magere melk wordt niet aanbevolen. Kokos- of amandelmelk kan worden gebruikt. De dikte van je kefir hangt af van het type melk dat je gebruikt.
  2. Kefirkorrels om te beginnen heb je slechts twee theelepels kefirkorrels nodig! Gebruik altijd verse kefirkorrels in plaats van gedehydrateerde (gedroogde kefirkorrels).
  3. Glasen kefirpot- Behoud de rijke smaak en kwaliteit van je kefir door BPA-vrij glas en een brede opening te gebruiken, zodat je meer ruimte hebt om mee te werken.
  4. Luchtdoorlatende soek of plastic deksel- Gebruik een stoffen of plastic deksel om je kefir te bedekken en houd het goed afgesloten om het fermentatieproces te starten.
  5. Plastic bolzeef of roestvrij staal – Gebruik alleen plastic of roestvrij staal. Vermijd fijnmazige of metalen zeven, omdat ze het persen moeilijker maken vanwege hun kleine formaat.
  6. Plastic of houten lepel – Gebruik nooit een metalen lepel bij het maken van kefir.

Conclusie

Ik hoop dat je genoten hebt van de tutorial over hoe je melkkefir kunt maken van in de winkel gekochte kefir. In de winkel gekochte kefir kan yoghurt bevatten en je kunt het gebruiken om zelfgemaakte kefir te maken. Je kunt je kefir gebruiken om bijvoorbeeld ’s nachts haver en heerlijke perziken te maken en dit is allemaal goed voor je gezondheid. Zelfgemaakte melkkefir is ook voordelig omdat het goedkoop en gemakkelijk te maken is. Daarom kun je niet hunkeren naar goede dingen die vaak duur zijn, terwijl je het zelf thuis kunt doen. Het recept van melkkefir van in de winkel gekochte kefir is bijvoorbeeld het gemakkelijkst, omdat het maar twee stappen omvatte. Je hoeft ook maar twee ingrediënten te mengen en je bent klaar.


Melkkefir startpakket kopen

Om tijd en geld te besparen, kun je een kefir starterspakket kopen met al je kefirbenodigdheden om direct aan de slag te gaan! Of je nu elk item afzonderlijk of in een kefir starterspakket koopt, om je kefir thuis te maken heb je niet veel ingrediënten nodig, en misschien heb je de meeste van deze benodigdheden al in huis! Als je een compleet kefir startpakket koopt kan je onmiddellijk beginnen met het maken van je kefir met de uitgebreide, stapsgewijze instructies en recepten over melkkefir.

Koop online een startpakket voor melkkefir en waterkefir, voor een vliegende start. Met melkkefirkorrels, waterkefirkorrels en veel voordeel. Alles wat je nodig hebt om zelf kefir te maken!

Please log in to rate this.
1 person found this helpful.


Category: Melkkefir FAQ
Tags: , , , ,

← Kan je melkkefir maken van kant-en-klare kefir?

1 reactie

  1. Kefirman schreef:

    HOE JE KEFIR MAAKT VAN IN DE WINKEL GEKOCHTE KEFIR

    Gebruik een eetlepel kefir per kopje verse melk.
    Meng goed en kweek bij kamertemperatuur gedurende 12-24 uur of tot het ingedikt is.

    ANDERE MANIEREN OM ZELFGEMAAKTE KEFIR TE MAKEN

    De meest traditionele en economische manier om thuis kefir te maken is met Melkkefirkorrels (of een Melkkefir Starter Kit). Hoewel kefirkorrels meer onderhoud vergen, en ervoor zorgen dat het minder bij uw levensstijl past. Als je thuis kefir wilt maken maar geen melkkefirkorrels wilt behouden, is het kiezen van een Kefir Starter de beste optie voor het maken van zelfgemaakte kefir.

Geef een reactie