Yoghurtbloemetjes kopen

KOOP LEVENDE MELKKEFIRBLOEMPJES

€12,99 Gratis verzending in Nederland en België

 • kefirkorrels kopen

  Product: U ontvangt 10 gram levende biologische, gezonde melkkefirkorrels die in het begin minstens 1-2 kopjes kefir per dag zullen produceren en nog veel meer naarmate de kefirkorrels groeien. Voeg de melkkefirkorrels toe aan melk en na 16 tot 24 uur krijg je een heerlijke prebiotische kefirdrank. Melkkefir kan gewoon gedronken worden of op smaak gebracht worden vers fruit.

 • U ontvangt ook: Een gedetailleerde stap-voor-stap instructie: alles wat u moet weten om uw kefirbloempjes goed te kunnen verzorgen en geweldige kefir te maken.
 • Deze hoeveelheid kefirkorrels zal elke dag ongeveer 1-2 kopjes heerlijke kefir produceren om mee te beginnen en nog veel meer naarmate de kefirkorrels groeien.
 • Gratis Verzending in België en Nederland met de reguliere post (Bpost of PostNL).
 • Wij verzenden enkel op maandag. De kefirkorrels worden vers verpakt op de dag van de verzending.

Koop kefir

Onze kenmerken:

Na vele jaren van kweken en experimenteren met verschillende soorten levende kefirculturen, hebben we de best mogelijke soorten geselecteerd die we je hier kunnen aanbieden.

Thuis fermenteren was nog nooit zo eenvoudig!

 • Verse kefirculturen, klaar om te fermenteren.
 • Herbruikbare culturen, gebruik ze opnieuw en opnieuw.
 • Na verloop van tijd zullen je culturen groeien en zich vermenigvuldigen.
 • Volledige stapsgewijze instructies.
 • Onze culturen worden gekweekt met liefde, zorg en aandacht van professionals, waarbij alle veiligheidsnormen aanwezig zijn.

We zijn gepassioneerd over onze producten en zijn blij dat we u een superieur product kunnen leveren dan enig ander beschikbaar product. Na verloop van tijd zullen je culturen groeien en zich vermenigvuldigen. Ze kunnen continu worden hergebruikt; daarom hoeft u nooit meer te kopen.


Melkkefir Recept met Verse yoghurtbloemetjes

Dit melkkefir recept is net zo eenvoudig te maken als de korrels in melk doen en gewoon 12-36 uur wachten, zeven en herhalen! Verzacht de pittige smaak door fruit, honing en suiker toe te voegen Het volgende kefirrecept is voor een verhouding van 1 eetlepel yoghurtbloemetjes per 2 kopjes melk.

– Opbrengst: ongeveer 2 kopjes.
– Bereidingstijd: 5 minuten
– Brouwtijd: 24 uur

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel levende yoghurtbloemetjes
 • 2 kopjes zuivelmelk (koemelk)

Apparatuur:

 • Glazen pot van één liter
 • Bolzeef
 • Luchtdoorlatende doek met een rubberen band, fermentatiedop of plastic deksel
 • Lepel, maatbeker en trechter
 • Flessen of potten voor afgewerkte kefir

Beschrijving:

 • Voeg 2 kopjes verse melk toe aan de pot.
 • Voeg 1 TB kefirkorrels toe aan de melk.
 • Dek de pot af met een plastic deksel, doek, deksel of fermentatiedop.
 • Laten de pot 24-48 uur staan op kamertemperatuur – niet langer dan 72 uur of de yoghurtbloemetjes gaan dood.
 • De textuur van melkkefir varieert van dun tot dik, afhankelijk van het roomgehalte, het type melk, de brouwomstandigheden en dergelijke. Proef tijdens het hele proces regelmatig om de smaak te bepalen die u het lekkerst vindt, en zeef de kefir vervolgens door een zeef of kaasdoek om de korrels weer op te vangen. Schud de pot van tijd tot tijd om te zorgen voor fermentatie van de melk. Als er een heldere laag op de bodem van de pot verschijnt, is dat de wei. De meeste geven er de voorkeur aan om melkkefir te oogsten voorafgaand aan deze scheiding, of je kunt het gewoon even roeren en vervolgens op smaak brengen. Na het verwijderen van de yoghurtbloemetjes kun je smaakstoffen toevoegen voor een tweede gisting of puur drinken.

FAQ’s over Melkkefir!

MelkkefirV. Wat is melkkefir?
A. Melkkefir is een probiotische drank gemaakt met melkkefirkorrels. Melkkefirkorrels kunnen worden gebruikt met zuivelmelk
V. Hoe smaakt kefir?
A. De smaak van afgewerkte kefir varieert sterk, afhankelijk van het type melk dat wordt gebruikt en de tijdsduur dat het wordt gekweekt. Melkkefir kan een zure smaak en een bruisende textuur hebben. Als je kefir nog niet hebt geprobeerd, raden we aan deze niet langer dan 24 uur te fermenteren.
V. Heeft melkkefir dezelfde voordelen als waterkefir?
A: Waterkefir bevat minder of minder bacterie- en giststammen dan melkkefir.
V. Wat zijn melkkefirkorrels?
A. Kefirkorrels bestaan ​​uit bacteriën en gisten die in een symbiotische relatie staan. De term “kefirkorrels” beschrijft alleen het uiterlijk van de cultuur. Kefirkorrels bevatten geen echte “granen” zoals graankorrels.
V. Welke ingrediënten worden gebruikt om melkkefirkorrels te maken?
A. Melkkefirkorrels worden geteeld met uitsluitend biologische melk.
V. Zijn melkkefirkorrels herbruikbaar?
A. Ja, melkkefirkorrels zijn herbruikbaar. Zodra een partij melkkefir klaar is met kweken, verwijdert u eenvoudig de melkkefirkorrels en plaatst u ze in verse melk.
V. Hoe lang zijn melkkefirkorrels houdbaar?
A. Als ze goed verzorgd worden, hebben melkkefirkorrels een onbeperkte levensduur en kunnen ze herhaaldelijk worden gebruikt om melkkefir te maken.
V. Waarom zou ik mijn eigen melkkefir maken?
A. Zelfgemaakte kefir bevat een meer probiotica dan de commerciële kefir. Thuis kefir maken kost aanzienlijk minder dan commerciële kefir en je hebt volledige controle over de melk die je gebruikt (biologisch, niet-gehomogeniseerd, rauw, enz.).
V. Bevat zelfgemaakte melkkefir gluten?
A. Nee, melkkefirkorrels worden gekweekt in dierlijke melk.
V. Wat is het proces om melkkefir te maken?
A. Om thuis melkkefir te maken, heb je melk en melkkefirkorrels nodig.
V. Hoe weet ik wanneer de melkkefirkorrels kefir maken?
A. Zodra de melk begint in te dikken (vergelijkbaar met de consistentie van een room) en het aroma aangenaam is, maken de kefirkorrels kefir.
V. Hoelang duurt het om melkkefir te maken?
A. Kefir heeft over het algemeen 12 tot 24 uur nodig om te vormen. De exacte hoeveelheid tijd is afhankelijk van omgevingsfactoren, waarvan de temperatuur de belangrijkste is. Koude temperaturen vertragen het fermentatieproces. Warmte versnelt het proces, zodat kefir zich sneller zal vormen in een warme ruimte. Als je de kefirkorrels langer dan 48 uur in de melk laat zitten, loop je het risico dat de kefirkorrels verhongeren en ze mogelijk beschadigen.
V. Zijn melkkefirkorrels herbruikbaar? Hoe lang houden ze het vol?
A. Ja, melkkefirkorrels zijn herbruikbaar. Zodra een partij melkkefir klaar is met kweken, verwijdert u eenvoudig de melkkefirkorrels en plaatst u ze in verse melk. Als ze goed worden verzorgd, hebben melkkefirkorrels een onbeperkte levensduur en kunnen ze herhaaldelijk worden gebruikt om kefir te maken.