Wat is kefir ferment ?

Wat is kefir starter, kefirpoeder of ook wel kefir ferment genoemd ?

Kefir poeder starters zijn gevriesdroogd, bevatten een groot aantal bacteriën en gisten.Met 1 zakje kefir starter kan je een beperkte hoeveelheid melkkefir maken. U kunt de zakjes kefir ferment meestal kopen in enkele zakjes of in doosjes van 3 tot 10 zakjes. Het zakje met ferment wordt aan melk toegevoegd, meestal 1 liter per zakje. Het fermenteren gebeurd meestal op kamertemperatuur of soms wordt er aanbevolen de melk lichtjes op te warmen. Nadat u de melk en de kefir poeder heeft samengevoegd, start het fermentatieproces. Dit proces duurt meestal tussen de 12 en 24 uur. Na max. 24 uur is de kefir klaar om te drinken. Je kan de drank eerst nog koelen in de koelkast alvorens te drinken.

Het grote voordeel aan kefir poeder culturen of kefir ferment is hun gebruiksgemak en het feit dat ze gemakkelijk werken met een verscheidenheid aan melk.

Zelfgemaakte kefir bevat meer probiotica dan kefir gekocht in de winkel. Zelfgemaakte kefir smaakt ook anders dan de kefir dewelke je kan kopen in de winkel. Je kan voor een stuk zelf de smaak bepalen door langer of korter te fermenteren, ook de gekozen melk heeft invloed op de smaak.

Deze vorm kefir kan je meestal online kopen en in bepaalde natuurvoedingswinkels.

kefir_ferment

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Melkkefir FAQ
Tags: , , , , , , ,

← Wat is kefir ferment ?

1 reactie

  1. HOE KOM IK AAN KEFIR GRANEN & WAAR KAN IK KEFIR KOPEN ?

    Het kiezen van de juiste kefircultuur moet gebaseerd zijn op uw eigen persoonlijke behoeften. Er zijn 2 soorten kefir – melkkefirkorrels versus direct starter cultuur.

    Als uw voorkeur uitgaat naar een eenvoudig gekweekt zuivelproduct dat enkele van de bacteriën bevat die aanwezig zijn in traditionele melkkefir, is een kefir starter of kefir ferment misschien iets voor u. Als u daarentegen liever melkkefir maakt met de specifieke stammen van bacteriën en gisten, is het kopen van melkkefirkorrels een betere optie.

    Als je slechts af en toe melkkefir wilt maken, is het misschien een betere optie om kefir ferment te kiezen. Als alternatief, als u elke dag een verse partij melkkefir wil maken, kan het kiezen van melkkefirkorrels een betere optie zijn.

    Ten slotte, als u alleen voor een korte periode melkkefir wil maken, is een kefir ferment of kefir starter wellicht de meest handige optie.

Geef een reactie