Een metalen zeef gebruiken bij het maken van kefir ?

Hoewel er suggesties zijn om geen metalen zeef te gebruiken, heb ik feitelijk geen aanwijzingen dat roestvrijstalen zeven ook daadwerkelijk een probleem vormen voor de microflora van de kefirkorrels. Plastiek en RVS zeven zijn verkrijgbaar bij de meeste grotere winkels. Gebruik bij voorkeur zeven met een maaswijdte van ongeveer 1 tot 2 mm voor melkkefir. Iets fijner zeven, met mazen van kleiner dan 1 mm werken heel moeilijk met melkkefir. Aan de andere kant, een kleinere maaswijdte werkt goed voor het uitpersen van waterkefir.

bamboe-zeef plastief-zeef rvs-zeef

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Melkkefir FAQ
Tags: , , , , ,

← Faqs

1 reactie

  1. Wat is Kefir?

    Kefir is een heerlijke gekweekte melkdrank afkomstig uit de Kaukasus. Kefir zit boordevol darmvriendelijke bacteriën die allemaal in harmonie werken om je darmen gelukkig en gezond te houden. Al deze prachtige bacteriën betekenen dat Kefir al heel lang het favoriete voedsel is na een antibioticakuur of langdurige ziekte.

    Kefir is als de eigen apotheek van de natuur, geladen met essentiële vitamines en mineralen, eiwitten, calcium en meer dan 35 soorten darmvriendelijke bacteriën (vergeleken met yoghurt die er meestal er maar een paar heeft). Zelfgemaakte kefir is helemaal vrij van kunstmatige kleuren, smaken en conserveermiddelen – alleen maar natuurlijk.

Geef een reactie