MELKKEFIR – de voordelen voor je gezondheid

De voordelen van melkkefir

kefirkorrels, kefirbloempjes om melkkefir te makenMelkkefir is een gefermenteerde drank, traditioneel gemaakt met koemelk of geitenmelk. Kefir wordt gemaakt door kefirkorrels aan melk toe te voegen. Dit zijn geen echte korrels, maar korrelachtige kolonies van gist en melkzuurbacteriën die qua uiterlijk op een bloemkool lijken. Gedurende ongeveer 24 uur vermenigvuldigen de micro-organismen in de kefirkorrels zich en fermenteren de suikers in de melk, waardoor ze in melkkefir veranderen. Vervolgens worden de kefirkorrels uit de vloeistof verwijderd en kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Met andere woorden, kefir is de drank, maar kefirkorrels zijn de startercultuur die u gebruikt om de drank te produceren.

De melkzuurbacteriën in de kefirbloemen (kefirkorrels) veranderen de lactose van de melk in melkzuur, dus kefir smaakt zuur als yoghurt maar heeft een dunnere consistentie. Zuivelvrije versies van kefir kunnen worden gemaakt met kokoswater, kokosmelk of andere zoete vloeistoffen. Deze hebben niet hetzelfde voedingsprofiel als kefir op basis van zuivelproducten.

Waar is melkkefir goed voor?

kefirkorrels, kefirbloempjes om melkkefir te makenKefir is een gefermenteerde melkdrank, gekweekt met levende kefirkorrels. Kefir is een rijke bron van calcium, eiwitten en B-vitamines.Kefir is een krachtigere probiotica dan yoghurt. Yoghurt is het bekendste probiotische voedsel, maar kefir is eigenlijk een veel krachtigere probiotica. Kefirkorrels bevatten tot meer dan 40 soorten bacteriën en gisten, waardoor ze een zeer rijke en diverse probiotische bron zijn, hoewel de diversiteit kan variëren. Andere gefermenteerde zuivelproducten zijn gemaakt van veel minder soorten bacteriën en bevatten geen gisten.. Kefir heeft krachtige antibacteriële eigenschappen. Er wordt aangenomen dat bepaalde probiotica in kefir u beschermen tegen infecties. Dit omvat het probiotische Lactobacillus kefiri.

Kefir kopen

Kefir kan de botgezondheid verbeteren en het risico op osteoporose verlagen. Osteoporose wordt gekenmerkt door achteruitgang van botweefsel en is een groot probleem in westerse landen. Het is vooral gebruikelijk bij oudere vrouwen en verhoogt het risico op fracturen aanzienlijk. Zorgen voor voldoende calciuminname is een van de meest effectieve manieren om de gezondheid van de botten te verbeteren en de progressie van osteoporose te vertragen. Verse kefir is niet alleen een geweldige bron van calcium, maar ook van vitamine K2, die een centrale rol speelt in het calciummetabolisme. Kefir gemaakt van zuivel is een uitstekende bron van calcium en volvette melkkefir bevat ook vitamine K2. Deze voedingsstoffen hebben grote voordelen voor de gezondheid van de botten.

Dit vind je misschien ook leuk...