Waar kefir kopen? Kefir Yoghurtplantje bestellen
Waar kan je kefir kopen?
Bepaal eerst of je verse kefirkorrels of de gevriesdroogde kefirpoeder variant wil kopen. Verse kefirkorrels zijn de beste keuze voor mensen die regelmatig kefir maken. De verse of levende kefirkorrels vermeerderen continu, zodat u slechts éénmaal een aankoop hoeft te doen. De gevriesdroogde kefirculturen zijn de beste keuze voor mensen die slechts af en toe kefir wil maken. De gevriesdroogde kefirpoeder wordt geleverd in kleine zakjes en kunnen slechts enkele malen gebruikt worden. Het nadeel is dat men regelmatig de kefirpoeder opnieuw moet inkopen.
Als je aan de slag wil gaan met de verse kefirkorrels heb je verschillende mogelijkheden om kefirkorrels te vinden.
Waar Kefir kopen?
Gratis kefir krijgen via kennissen
Vraag aan je vrienden, kennissen of de buren of zij kefirkorrels hebben. Of allicht kennen zij iemand in uw omgeving die kefir maakt. De meeste zullen vrijwel zeker bereid zijn om u een wat kefirkorrels kunnen geven zonder kosten. Kefirkorrels groeien snel, zodat iedereen wie kefir zelf maakt voortdurend te veel kefirkorrels heeft.
Kefir vinden op discussiefora
Zoek op het internet op discussiefora naar kefir hobbyisten. Er zijn tal van groepen en discussiefora voor mensen die kefir bereiden en dit bespreken op het internet. Veel van deze fora zullen wel een pagina hebben waar de leden een lijst beschikbaar hebben voor donatie of verkoop van kefir.
Kefir kopen op Marktplaats
Zoek op het internet naar advertentiesites zoals Marktplaats.nl of 2dehands.be, hier vindt u allicht mensen die bereid zijn om tegen een kleine vergoeding om u wat kefirkorrrels te bezorgen, soms die u de kefirkorrels persoonlijk bij de aanbieder af te halen.
Kefir kopen via webwinkels
Koop kefirkorrels van een commerciële bron. Er zijn tal van webwinkels die kefirkorrels verkopen. De kwaliteit en de levering van de kefirkorrels is in het algemeen beter dan de andere opties hier vernoemd. Aangezien deze winkels gespecialiseerd zijn in de kweek en de levering van de kefir.
Waar kun je kefir kopen?
Als je nog geen kefirkorrels in huis hebt, dan kun je kefir kopen. Je hebt gedroogde kefirkorrels en verse kefirkorrels. Verse kefirkorrels zijn iets duurder, maar die kan je oneindig vaak gebruiken.
Kefir kan ook met water gemaakt worden – Waterkefir
Hoewel melkkefir de meest bekende en populaire kefirdrank is, is waterkefir ook een optie. Melkkefirkorrels en waterkefirkorrels zijn echter niet uitwisselbaar. Met andere woorden, als je thuis melkkefir hebt gemaakt, kun je de melkkefirkorrels niet zomaar in water dumpen en waterkefir krijgen en vice versa. Waterkefirkorrels hebben een vergelijkbare consistentie als melkkefirkorrels, maar lijken ze meer op steenzout dan op kwark, en de resulterende drank heeft meer koolzuurachtige koolzuur met een bierachtig uiterlijk. Waterkefirkorrels worden ondergedompeld in suikerwater, sap of kokoswater, dat suikers levert voor de kefirkorrels om zich te voeden terwijl ze de vloeistof fermenteren. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur of je melk- of waterkefir wenst te drinken. Waterkefir is zuivelvrij en bevat vaak minder calorieën door het gebruik van water. Waterkefir kan ook op verschillende manieren worden gearomatiseerd, waardoor het een uitstekende vervanging is voor frisdrank of vruchtensapdranken. Door het fermentatieproces is waterkefir een probiotische krachtpatser. Je hebt waarschijnlijk de term ‘probiotica’ gehoord met betrekking tot darmgezondheid, maar wat zijn probiotica precies?
Probiotica zijn nuttige bacteriën en gisten die in het lichaam leven. Het is volkomen normaal en natuurlijk, en zelfs gezond, om bacteriën in je darmen te hebben die helpen bij het bestrijden van slechte bacteriën en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Hoewel ieders lichaam van nature probiotica bevat, kunnen ziekte, stress, een onevenwichtig dieet en antibioticagebruik allemaal het microbioom aantasten en, in sommige gevallen, gezonde bacteriën uitroeien. Probiotica in de voeding kunnen helpen om een gezond microbioom te herstellen en de algehele gezondheid te verbeteren.
Het mooie van kefir is dat het veel probiotica bevat. Kefir heeft de hoogste concentratie probiotica van alle natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen, met tussen de 30 en 50 bacteriestammen. Kefir is één van de weinige probiotica is die kan helpen de goede darmbacteriën opnieuw te bevolken in plaats van simpelweg door het spijsverteringsstelsel te gaan. Ondanks het feit dat de samenstelling van kefir van batch tot batch kan variëren of zich kan aanpassen aan verschillende omgevingen, is het enorme aantal bacteriën en gisten in melkkefir behoorlijk indrukwekkend.
Kefir bevat ook meer probiotica dan yoghurt. Wat nog belangrijker is, hebben de bacteriën in melkkefir het vermogen om te koloniseren in het darmkanaal, wat kan helpen de darmgezondheid te verbeteren. Yoghurt daarentegen bevat voorbijgaande bacteriën die voedsel leveren aan de gezonde bacteriën die al in een gezonde darm bestaan, maar ze passeren het kanaal zonder te koloniseren. Melkkefir bevat niet alleen veel darmgezonde probiotica, maar bevat ook veel voeding. Melkkefir wordt meestal gemaakt van volle melk. Als gevolg hiervan is de voedingswaarde van kefir vergelijkbaar met die van melk.
Natuurlijk verschillen voedingsprofielen afhankelijk van het type melk dat wordt gebruikt. En als je niet-zuivel kefir maakt, zoals waterkefir of melkkefir van kokosmelk, verandert het voedingsprofiel om de basis weer te geven die wordt gebruikt om de kefir te fermenteren. Kefir is over het algemeen veilig, zelfs voor mensen met lactose-intolerantie.
Is kefir ook goed voor zwangere vrouwen?
Hoe mooi het ook is om nieuw leven in de wereld te brengen, elke vrouw die zwanger is geweest, zal je vertellen dat er enkele ongelukkige bijwerkingen zijn die tijdens de zwangerschap optreden. Helaas zijn veel van deze symptomen gastro-intestinaal van aard. Diarree, constipatie en, in sommige gevallen, het prikkelbaredarmsyndroom op als enkele van de meest voorkomende gastro-intestinale symptomen die zwangere vrouwen ervaren. Veel zwangere vrouwen nemen een probiotisch supplement tijdens de zwangerschap omdat probiotica (met name kefir) helpt bij gastro-intestinale problemen. Het goede nieuws is dat probiotica als veilig worden beschouwd voor gebruik tijdens de zwangerschap. Dat gezegd hebbende, is er geen reden waarom zwangere vrouwen niet zouden moeten proberen hun darmgezondheid op natuurlijke wijze te verbeteren door probiotisch rijk voedsel te eten, en kefir is een goede keuze omdat het zich in de darmen kan koloniseren en de darmgezondheid in de loop van de tijd kan verbeteren.
Kefir heeft het potentieel om de gezondheid van de botten te verbeteren
Sterke botten zijn van cruciaal belang voor het behoud van de algehele gezondheid naarmate we ouder worden. Personen die lijden aan osteoporose hebben meer kans op botbreuken, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven van een persoon. Kefir lijkt een goede manier te zijn om de calciuminname te verhogen om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te voldoen. Bovendien bevat kefir naast calcium vitamine K2, wat het calciummetabolisme bevordert en het risico op fracturen kan verminderen.
Kefir kan je thuis zelf maken
Hoewel je altijd kant-en-klare kefir in de supermarkt kunt kopen, is kefir verrassend eenvoudig thuis te maken. Kefirkorrels en melk zijn de enige ingrediënten die nodig zijn om melkkefir te maken. Je kunt een vriend die kefir maakt vragen om extra kefirkorrels voor je te kweken, of je kunt kefir kopen bij een online winkel. Als je eenmaal je melk en kefirkorrels hebt, hoef je ze alleen nog maar te toevoegen aan de melk en de gisting te laten beginnen. Heb je een schone glazen pot, een ademend potdeksel (of een koffiefilter of keukenpapier) en iets nodig om het deksel aan de pot te bevestigen (rekkertje of een touwtje). Plaats vervolgens de kefirkorrels in de pot en giet de melk erin, ongeveer een eetlepel kefirbloemen voor elke kop melk. Zet de pot 24 uur op je aanrecht zodat de melk kan gisten. Zodra de kefir is gefermenteerd, roer je hem met een niet-metalen lepel en zeef je hem in een aparte glazen pot, waarbij je de kefirkorrels verwijdert met een zeef. Je kefir is nu klaar om te drinken! Je kunt het in de koelkast bewaren en meteen beginnen met het fermenteren van je volgende batch kefir.
Kefir kan in verschillende recepten gebruikt worden
Afgezien van de gezondheidsvoordelen, is het mooie van kefir dat het gemakkelijk kan worden vervangen door melk of yoghurt in recepten. Smoothies zijn een voor de hand liggende om kefir te gebruiken. U kunt de vloeistof eenvoudig vervangen door water, melk of yoghurt, waardoor uw dagelijkse inname van probiotica toeneemt.
Waar gratis kefirplantje krijgen?
De beste plaats om gratis kefirkorrels te vinden is van een vriend die kefir maakt! De kefirkorrels beginnen zich na een tijdje te vermenigvuldigen en iedereen die het regelmatig maakt, heeft extra kefirbloempjes over. Als je zo’n vriend niet hebt, raad ik deze bronnen aan:
Waar het kefirplantje of yoghurtplantje kopen?
Koop hier melkkefirkorrels: Je ontvangt 1 royale eetlepel levende biologische melkkefirkorrels die in het begin minstens 1-2 kopjes kefir per dag zullen produceren en nog veel meer naarmate de kefirkorrels groeien. Je ontvangt ook, een gedetailleerde stap-voor-stap instructie – Alles wat je moet weten om voor je kefirkorrels te zorgen en geweldige kefir te maken (samen met foto’s om je te laten zien hoe!).
Opbrengst: Deze hoeveelheid kefirkorrels zal elke dag ongeveer 1-2 kopjes heerlijke kefir produceren en nog veel meer naarmate de kefirkorrels groeien.
Opmerkingen: Bij aankomst kan de melkkefir een gistachtige en zure geur afgeven wanneer u de zak opent, dit is normaal.
Verzending: Gratis Verzending mogelijk. Versnelde verzending is beschikbaar.
Wordt binnen vijf werkdagen verzonden.
Kefirshop.eu – €13 voor levende, kant-en-klare melkkefirkorrels
[wpecpp name=”Kefirplantie 10 gram – Gratis verzending in België en Nederland” price=”12.99″ align=”center”]