Ik heb voor meerdere dagen de kefir vergeten te verversen, zijn mijn kefirkorrels nog goed ?

De kefirkorrels zijn waarschijnlijk nog goed als dit maar één keer is gebeurd. Het grootste gevaar voor de kefirkorrels is dat ze te lang in dezelfde melk blijven staan (=langer dan 48 uur), dat kan het gebeuren dat de kefirkorrels beginnen te verhongeren, waarbij de kefirkorrels beschadigd kunnen worden of zelfs dood gaan. Onmiddellijke actie is een noodzaak, spoel de kefirkorrels af onder stromend water en doe ze vervolgens in verse melk.

Zolang de melkkefir normaal proeft zoals anders is er niets aan de hand, als de geur en smaak is verandert. Dan kan je best de kefirkorrels dagelijks op verse melk zetten, verandert er niets de komende dagen, dus de geur en smaak blijven onaangenaam dan is er iets verkeerd. Best verkrijg je dan nieuwe kefirkorrels.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Melkkefir FAQ
Tags: , , , ,

← Ik heb voor meerdere dagen de kefir vergeten te verversen, zijn mijn kefirkorrels nog goed ?

1 reactie

  1. Probiotica schreef:

    Kefir is een krachtigere probiotica dan yoghurt. Sommige micro-organismen kunnen bij inname gunstige effecten op de gezondheid hebben. Bekend als probiotica, kunnen deze micro-organismen de gezondheid op verschillende manieren beïnvloeden, wat de spijsvertering, gewichtsbeheersing en geestelijke gezondheid helpt. Yoghurt is het bekendste probiotica, maar kefir is eigenlijk een veel krachtigere bron. Kefirkorrels bevatten tot 61 soorten bacteriën en gisten, waardoor ze een zeer rijke en diverse probiotica. Andere gefermenteerde melkproducten zijn gemaakt van veel minder soorten en bevatten meestal geen gisten.

Geef een reactie