Wat is de aanbevolen verhouding van kefirkorrels op melk voor het maken van melkkefir ?

Melkkefir – aanbevolen verhouding van kefirkorrels op melk

We raden het gebruik van 1 deel (100 gram) kefirkorrels voor het kweken van maximaal 1 liter melk. Deze verhouding variëren naargelang de temperatuur, gebruikte melk en persoonlijke smaak.

Het teveel aan kefirkorrels kan men gebruiken om een extra pot met kefir te starten, te veel aan kefir kan gedeeld worden met vrienden, kefirkorrels kan gegeten worden door mens en dier, kefirkorrels kan men mengen in smoothies. Het te veel aan kefirkorrels kan men ook laten drogen als backup.

 

verhouding-1deel-kefirkorrels-10

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Melkkefir FAQ
Tags: , ,

← Wat is de aanbevolen verhouding van kefirkorrels op melk voor het maken van melkkefir ?

1 reactie

  1. melkkefir schreef:

    Kefir is een goede bron van veel voedingsstoffen. Kefir is een gefermenteerde drank, traditioneel gemaakt met koemelk of geitenmelk. Het wordt gemaakt door kefirkorrels aan melk toe te voegen. Dit zijn geen echte korrels, maar kolonies van gist en melkzuurbacteriën die qua uiterlijk op een bloemkool lijken.

    Gedurende ongeveer 24 uur vermenigvuldigen de micro-organismen zich en fermenteren de suikers in de melk, waardoor ze de melk in kefir veranderen. Vervolgens worden de kefirkorrels uit de vloeistof (gefermenteerde melk) verwijderd en kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Met andere woorden, kefir is de drank, maar kefirkorrels zijn de startercultuur die u gebruikt om de drank te produceren. Kefir is afkomstig uit Rusland en Zuidwest-Azië. De naam is afgeleid van het Turkse woord keyif, wat “zich goed voelen” betekent na het eten.

    Melkkefir smaakt zuur als yoghurt – maar heeft een dunnere consistentie.

Geef een antwoord