We raden u af om de kefirkorrels op een regelmatige basis in de koelkast te bewaren. Kefirkorrels verdragen moeilijk koude temperaturen, het vertraagt de werking van de kefirkorrels. Het kan soms moeilijk zijn om de kefirkorrels terug actief te krijgen. Het regelmatig bewaren van de kefirkorrels in de koelkast kan de balans verstoren en kan de kefirkorrels minder efficiënt en betrouwbaar maken.
Als u de dagelijkse zorg voor de kefirkorrels te omslachtig vindt kunt u overwegen een poedervormig kefir starter cultuur te gebruiken in plaats van kefirkorrels om kefir te maken. Dit product vereist aanzienlijk minder onderhoud dan kefirkorrels.
← Kan ik slechts één keer per week kefir maken en de rest van de week de kefirkorrels in de koelkast bewaren ?
Reguliere melkproducten bevatten een natuurlijke suiker die lactose wordt genoemd. Veel mensen, vooral volwassenen, zijn niet in staat om lactose goed af te breken en te verteren. Deze aandoening wordt lactose-intolerantie genoemd. De melkzuurbacteriën in gefermenteerde zuivelproducten, zoals kefir en yoghurt veranderen de lactose in melkzuur, dus deze voedingsmiddelen bevatten veel minder lactose dan melk.
Ze bevatten ook enzymen die de lactose nog verder kunnen afbreken. Daarom wordt kefir over het algemeen goed verdragen door mensen met lactose intolerantie, althans in vergelijking met gewone melk. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om kefir te maken die 100% lactosevrij is door kokoswater, vruchtensap of een andere niet-zuiveldrank te gebruiken. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen vaak zonder problemen kefir drinken.
Kefir is gezond. Het is gefermenteerde melk met een consistentie vergelijkbaar met een drinkbare yoghurt. Melkkefir wordt traditioneel gemaakt met koemelk, maar er zijn ook veel zuivelvrije opties beschikbaar.
Studies suggereren dat het je immuunsysteem verbetert, helpt bij spijsverteringsproblemen en de botgezondheid verbetert. Begin vandaag nog met kefir om het meeste uit deze smakelijke, zure drank te halen.