Kefir voor beginners

Met Kefir ferment is het super gemakkelijk om melkkefir te maken! Het is leuk en heel gemakkelijk om te maken! Deze methode gebruikte ik toen ik voor het eerst begon met het maken van kefir. Het is heel gemakkelijk – je kunt zoveel kefir maken als je wil, en je hoeft niet elke dag kefir te maken. Kefir maken met een ferment is erg handig is voor mensen die druk zijn en niet veel tijd hebben voor zich bezig te houden met levende kefirkorrels. Deze kefir komt in poedervorm en je voegt in feite gewoon melk toe en je bent klaar.

Kefir Ferment is de “Kefir voor beginners”!

Melkkefir maken met verse melkkefirkorrels?

Allereerst moet je wat melkkefirkorrels in handen krijgen. Deze zijn niet te verwarren met waterkefirkorrels, aangezien het twee totaal verschillende culturen zijn. Waar kun je deze vinden of kopen? Zoek een vriend die kefir maakt, informeer bij uw plaatselijke natuurwinkel of bestel kefir online.

Hoe melkkefir maken?

Melkkefir maken is een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen. Een van de rituelen van mijn vader, toen ik een kind was, was het ophalen van zijn weckpot uit de onderste keukenkast. Mijn vader schroefde het deksel eraf, gooide de inhoud in een fijnmazige bolzeef boven een kom en wreef met een lepel rond de kefirkorrels, waarbij hij de vloeistof door de bolzeef schraapte. Daarna verdeelde hij de kefir in drie bekers en voegde er een lepel honing aan toe.

Melkkefir recept

  1. Giet de inhoud van uw pot in een fijnmazige bolzeef over een middelgrote kom.
  2. Werk met een lepel rond de zeef totdat alle vloeistof er doorheen is en alleen de kefirkorrels overblijven.
  3. Was en droog de kefirpot.
  4. Schep de kefirkorrels terug in de pot en vul aan met melk.
  5. Dek de pot losjes af en bewaar deze op een donkere plaats.

Hoeveel melk moet ik gebruiken bij het maken van melkkefir?

De melk die je toevoegt aan je kefirkorrels hangt af van hoeveel je wilt drinken. Als je je alleen kunt committeren aan het drinken van een kopje kefir per dag, voeg dan een kopje melk toe. Het is een van die dingen die je kunt inschatten, dus denk er niet te veel over na. Als je te veel melk toevoegt, beloof ik je dat je je kefir niet verknoeit! Misschien moet je het nog een dag laten fermenteren, maar na verloop van tijd en experimenteren zul je ontdekken wat voor jou werkt.

Hoe lang moet kefir fermenteren?

De vuistregel voor kefirfermentatie is 12 tot 24 uur. Ik heb de mijne 36-48 uur laten fermenteren omdat ik van de extra pittige smaak houd, maar kefir heeft op zijn minst een hele dag nodig om de melkzuurbacteriën van de kefirkorrels hun werk te laten doen. Hoe langer de gisting, hoe pittiger de melkkefir zal zijn. Het gebeurt. Soms staat het leven in de weg, of ga je op vakantie en keer je terug naar een pot melkkefir. Wanneer dit gebeurt, gooit u de partij in uw bolzeef en verwijdert u alle vloeistof. Ik adviseer om het niet te drinken. Zodra dit is gebeurd, spoelt u de kefirkorrels af onder koud, gefilterd water en maakt u zoals gewoonlijk kefir. Het duurt een paar dagen of max. 2 weken voordat je kefir uit de dood is opgestaan, maar ik beloof je dat je geduld zal worden beloond! Vergeet niet om je kefirpot in de koelkast te bewaren als je op vakantie gaat.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Melkkefir FAQ
Tags: ,

← Kefir voor beginners

Geef een reactie