Over Kefirkopen

Kefirkopen.eu

Onze Kefirkorrels worden gekweekt op verse volle melk. Deze kefirkorrels zijn klaar om te gebruiken, ze hoeven niet te worden gehydrateerd, plaats ze gewoon in melk / suikerwater en klaar. Onze kefir is met de hand geteeld. Wil je meer weten over Kefir?

Wat is MelkKefir?

Kefir is een dikke, yoghurt-achtige drank gemaakt door gisting van melk met kefirkorrels. Kefir is ontstaan in Rusland en wordt gekenmerkt door zijn romige textuur en zurige smaak.

Mensen gebruiken kefir bij: een slechte spijsvertering, maagklachten, lactose-intolerantie, diarree na behandeling met antibiotica en een hoog cholesterolgehalte.

De gepasteuriseerde, vetarme kefir gevonden in de meeste supermarkten is niet zo voedzaam als kefir gemaakt van onbewerkte, rauwe melk. Helaas, het vinden van kefir gemaakt van rauwe melk is moeilijk. Gelukkig is kefir heel eenvoudig (en goedkoop) zelf te maken! Alles wat je nodig hebt is wat kefirkorrels, een grote pot en melk.

Wat is WaterKefir?

Waterkefir wordt gemaakt met behulp van speciale waterkefirkorrels door middel van een eenvoudig fermentatieproces. De resulterende vloeistof is licht parelend, vergelijkbaar met frisdrank. Een frisdrank met de vele extra voordelen van probiotica!

Kefirkorrels zijn eigenlijk een combinatie van gist en gezonde bacteriën in een mengsel van lipiden, eiwitten en suikers. Waterkefirkorrels zien eruit als geleiachtige kristallen. Ze groeien gemakkelijk in sap of andere natuurlijk gezoete vloeistoffen. U kunt deze kefirkorrels gemakkelijk online of vinden. De kefirkorrels kunnen voor een onbepaalde tijd meegaan als ze regelmatig worden gebruikt.

Heb je kombucha al geprobeerd? Gefermenteerde thee met veel verschillende smaken, het is een van mijn favoriete drankjes om van te nippen tijdens zinderende zomerdagen. Sterker nog, het is goed voor je gezondheid en biedt een fantastisch alternatief voor frisdrank, die vol zit met suiker, fructose-glucosestroop en vele andere ongezonde toevoegingen.

Wat is Kombucha?

Kombucha is een lichtzure, koolzuurhoudende drank gemaakt van gezoete zwarte thee die is gefermenteerd door middel van een proces waarbij zowel gist (zoals bier of wijn) als bacteriën (zoals yoghurt en kefir) betrokken zijn. Wanneer kombucha thuis of door commerciële producenten wordt gemaakt, is het een “levende” drank met actieve culturen, zoals yoghurt, hoewel sommige bedrijven hun gefermenteerde thee pasteuriseren.

Hoewel het een gefermenteerde drank is, bevat kombucha een kleine hoeveelheid alcohol. Hoewel minimaal, kan dit variëren tussen 0,5 en 3%, met commerciële kombucha aan de onderkant van de schaal. Ondanks sporen van alcohol wordt kombucha niet als een alcoholische drank beschouwd.

Hoe wordt kombucha gemaakt?

Kombucha begint als gewone zwarte thee, gezoet met witte tafelsuiker. Aan dit eenvoudige mengsel wordt een startercultuur (SCOBY genaamd) aan het theemengsel toegevoegd, en dit laat men een week tot tien dagen staan om bij kamertemperatuur te fermenteren.

Tegen het einde van het proces is het mengsel getransformeerd in kombucha, wat scherp is door de aanwezigheid van azijnzuur en gluconzuur. Vaak wordt na de eerste gisting extra suiker toegevoegd, zoals fruit, sap of echte suiker. Daarna ondergaat je partij kombucha een tweede gisting in flessen of vaten, waar de resterende gist en bacteriën de suikers zullen consumeren en een natuurlijke koolzuurvorming creëren.

Kombucha is uiterst eenvoudig thuis te maken en vereist geen gespecialiseerde brouwapparatuur of kennis van thuis brouwen. Maar net als bij elk recept voor eten of bier, zul je een beetje een leercurve ervaren. Maar met een beetje oefening en verfijning is het eenvoudig om een kombucha-recept te perfectioneren om aan uw gewenste smaak te voldoen.

Met vriendelijke groeten,

info@Kefirkopen.eu


[contact-form-7 id=”384″ title=”Melkkefir kopen”]

Geef een reactie